söndag 3 april 2011

Cake pops!



Det här är choklad cake pops! Vad är det? Jo det är söndersmulad chokladsockerkaka blandat med philiadelphiaost som man sedan rullar till bollar och sätter på en blomsterpinne och dopppar i choklad och dekorerar fint. Fina och goda!

ca 30 st

Cake pops
1 chokladsockerkaka -Här finns receptet
ca 3/4 till ett paket philadelphiasost
150 g kvalitets choklad 70%
fint strössel
blomsterpinnar

Gör så här: Ta sockerkakan och dela den på mitten. Gnugga dom två sockerkaksdelarna mot varandra ner i en skål så att den blir helt söndersmulad. Ta philadelphiaosten och blanda ihop med sockerkakssmulorna till en fin, slät deg (som går att rulla till bollar). Rulla degen till fina små bollar (lika stora som små chokladbollar). Lägg in dom i frysen i en halvtimme. Smält chokladen och ta fram blomsterpinnar, strössel, vas och bollarna. Doppa toppen av blomsterpinnen i chokladen och trä på en boll. Doppa sedan hela bollen i chokladen. Ta upp den och lägg hela skafftet av blomsterpinnen i handen så att bollen är precis utanför. Skaka lite lätt med handen på skafftet så att överflödig choklad rinner bort. Dekorera sedan med stössel och ställ försiktigt i en vas. Låt chokladen stelna. Klara!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar