söndag 17 april 2011

En falsk kaka?



Finns det falska kakor? Det här är en "falsk" kaka. Den heter "falsk taoscakaka" och är en kladdig sockerbomb som består av en kladdig chokladbotten med en kladdig cocosblandning ovan på! Den sitter jag och avnjuter ute i solen!

Falsk toscakaka

Botten
4 ägg
6 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
8 msk kakao
2 krm salt
175 g smör

Cocosblandning
75 g smör
2 dl strösocker
1½ dl grädde
1 dl ljus sirap
200 g riven cocos

Gör så här: Vispa ägg och socker vitt och poröst. Smält smöret. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, vniljsocker, kakao och salt i en skål. Vänd ner ner det i ägg och sockersmeten. Häll även ner smöret. Smörj och bröa en plåt med höga kanter. Häll ner smeten på plåten och sätt in plåten i mitten av ugenen och grädda i 10-12 min i 200 grader. Låt kakan svalna lite!
Under tiden kakan är inne i ugnen så kan man göra cocosblandningen. Då gör man så här: Blanda ihop alla ingredienserna i en kastrull. Låt blandningen koka upp under omrörning. När chokladkakan har svalnat lite så ska man hälla över cocosblandningen på kakan och grädda i ytterligare 10 min i ugnen. Låt kakan svalna och skär sedan upp den i fyrkantiga bitar. Låt smaka!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar