Falsk toscakaka
Botten
4 ägg
6 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
8 msk kakao
2 krm salt
175 g smör
Cocosblandning
75 g smör
2 dl strösocker
1½ dl grädde
1 dl ljus sirap
200 g riven cocos
Gör så här: Vispa ägg och socker vitt och poröst. Smält smöret. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, vniljsocker, kakao och salt i en skål. Vänd ner ner det i ägg och sockersmeten. Häll även ner smöret. Smörj och bröa en plåt med höga kanter. Häll ner smeten på plåten och sätt in plåten i mitten av ugenen och grädda i 10-12 min i 200 grader. Låt kakan svalna lite!
Under tiden kakan är inne i ugnen så kan man göra cocosblandningen. Då gör man så här: Blanda ihop alla ingredienserna i en kastrull. Låt blandningen koka upp under omrörning. När chokladkakan har svalnat lite så ska man hälla över cocosblandningen på kakan och grädda i ytterligare 10 min i ugnen. Låt kakan svalna och skär sedan upp den i fyrkantiga bitar. Låt smaka!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar