Blåbärssmulpaj är verkligen en sak man måste äta på sommaren, fast det går utmärkt att blåbärs paj nu också såklart! Jag och min familj plockade massa blåbär förra året, så vi har faktiskt blåbär kvar än. Så på ett av mina kalas så gjorde jag och min syster en blåbärspaj. Sommarförsmak med blåa bär var väldigt gott!
1 paj
Blåbärspaj
100 g smör
2-3 msk strösocker
1½ dl vetemjöl
1½ havregryn
1 msk potatismjöl-till frusna bär
½ dl strösocker
½ l blåbär eller så det täcker
Gör så här: Smält smöret i en liten kastrull. Rör ner vetemjölet, hvregrynen och sockret. Lägg bären i en form. Blanda socker och potatismjöl och strö över bären. Strö och fördela havregrynsblandningen över bären. Grädda i 15-20 min i mitten av ugnen i 225 grader tills den fått lite färg. Kalasgott!
Serevera gärna med glass eller vaniljsås!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar