Här kommer några stora muffinsar med rabarber, kardemumma och vit choklad!
Rabarbermuffins med kardemumma och vit choklad
150 g rabarber
2½ msk strösocker+ 1 dl
100 g smör (rumssvarmt)
½ msk vaniljsocker
2ägg
1 dl mjölk
2½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk mortlad kardemummakäärnor
100 g vit choklad
Gör så här: Skölj och ev skala om rabarberna är grova. Finhacka rabarberna och blanda med 2½ msk strösocker. Rör smör, vaniljsocker och 1 dl strösocker. Tillsätt äggen ett i taget, där efter mjölken. Blanda mjöl, bakpulver och kardemumma, sikta ner i äggsmeten. Hacka chokladen grovt och rör ner i smeten. Häll sedan ner hälften av rabarberna . Fördela smeten i muffinsformar och strö över resten av rabarberna. Grädda mitt i ugnen i 20-25 min i 175 grader!
Mmmmm....låter jättegott, måste provbaka dem till midsommar. Hur många blir det på en sats?
SvaraRaderaTrevlig Midsommar!
Anne-Lie
Ja det tycker jag, det blir 9 stora muffins! Tack detsamma!
SvaraRadera