Här är mina snövita macarons med blåbärsfyllning!
Macarons är ett bakverk från Frankrike. Dom liknar en biskvi i formen, men dom är mer som en maräng med sin lufthet. Luftigheten beror på äggvitan i smeten för dom innehåller inget jäsmedel. Fyllningarna och färgerna på macaronsen får man leka fritt med! Sedan lägger man ihop dom biskviformade kakorna med en fyllning emellan!
20-25 st halvor!
Macarons bas
100 g mandelmjöl-http://www.strosselannat.se/se/search.php
går även att göra själv, det gjorde jag! Skolla mandlar och mal dom låt sedan stå i ett dygn.
110 g äggvitor ca 3 äggvitor
200 g florsocker
5 msk strösocker
Gör så här: Vispa äggvitorna i en stor skål, när det blivit hårt skum så tillsätter du 1 msk socker åt gången. Blanda samman mandelmjölet och florsockret i en skål. Sikta försiktigt ner det i äggsmeten. Det är nu man kan tillsätta färg i smeten. Rör försiktigt ihop allt. Spritsa ut dom på ett bakplåtspapper. Sätt in dom i ugnen i 10 min i 150 grader.
Fyllning
50 g bär ( jag valde blåbär)
125 gram vitchoklad
2 msk vispgrädde
ev. karamellfärg
Gör så här: Börja med att hacka chokladen. Purea bären med stavmixer. Koka upp bären och grädden. Ta av kastrullen i från plattan. Rör ner chokladen och balanda tills den smält. Ställ kallt ca 1 timme tills krämen har tjocknat och lätt kan spritsats eller bredas på kakorna!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar