måndag 21 februari 2011

Morot, solrosfrön och lite mjöl!



Det här brödet är såå gott och såå enkelt att göra och det bästa är att man kan hälla i lite vad man vill och tycker ska vara i!

Ett stort bröd
25 g jäst
2 msk olja
5 dl vatten
14 dl mjöl-man kan ta 9 dl vetemjöl och 5 dl grahamsmjöl eller hälften av varje beroende på hur grovt bröd du vill ha!
0,5 tsk salt
Exempel på saker man kan ha i:
morötter- jag hade 1 morot i
linfrön
nötter
solrosfrön- jag hade 2 dl i
pumpafrön

Gör så här: Mät upp 5 dl vatten och värm upp det till fingervarmt. Smula ner jästen och häll i oljan och saltet. Häll i fröna, nötterna och morötterna nu. Blanda i mjölet, ta lite i taget. Ta fram ett bakplåtspapper och en plåt. Forma brödet efter plåtens långsidor. Låt brödet jäsa i 40 min med en bakduk över. Sätt in brödet  i ugnen i en kvart i 250 grader (sätt brödet långt ner annars bränns det). När det har gått en kvart så ska du stänga av ugnen men låta brödet stå kvar i ännu en kvart, så det får en finfin skorpa. KLART!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar