Min farmor gör alltid en underbar god plommonmarmelad, i år skulle jag försöka göra den. Den blev väldigt bra kan jag säga. Jag åkte först och plockade plommon ifrån farmors plommonträd, hon hade så mycket att grenarna hängde ner. När jag hade plockat så åkte jag hem och började koka!
ca 3 burkar
Plommonmarmelad
2 liter hela plommon
ca 2 dl vatten
4-6 dl syltsocker
glasburkar
Gör så här: Skölj plommonen och lägg ner dom i en kastrull med vattnet. Koka tills skalet börjar att lossna. Ta fram en skål och ställ ett durkslag över och häll ner plommonen i det. Rör om med en träslev så att dom mossas. Ta skålen med saften och häll ner i kastrullen igen. Häll ner sockret under omrörning, koka tills du känner att det börjar att tjockna lite. Lägg in dina burkar i ugen en liten stund i 100 grader. När burkarna är varma så kan hälla ner marmeladen, häll ända upp till kanten. Skruva på locket. Om du vill ha den mer som en sylt så tar du bara mindre socker. Jamjam!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar