Nu när en del svenska äppelsorter har kommit kan man börja göra massa goda bakverk som t.e.x den här goda äppelkakan!
Äppelkaka
100g rumsvarmt smör
275 g mandelmassa
3 ägg
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning
3 äpplen
3 msk strösocker
3 msk smält smör
1 tsk malen kanel
Gör så här: Riv mandelmassan och lägg den i en skål. Klicka ner smöret och vispa till en porös smet. Dela äggen och vänd ner äggulorna. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i mandelmassan. Vispa äggvitorna till ett skum och vänd försiktigt ner i smeten. Skala och kärna ut äpplenan och skär dem i tunnan skivor. Stick ner äpplena och pensla på det smälta smöret. Blanda socker och kanel och strö över kakan. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 min i 175 grader. Låt kakan svalna och pudera på lite florsocker innan servering!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar