Karolinas mumsiga chokladtårta
200 g smör
3 dl strösocker
3 ägg
1½ dl kakao
5 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1½ tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
3 dl vatten
Chokladkräm
400 g mörkchoklad
1 dl vispgrädde
150 g smör
Gör så här: Vispa ägg och strösocker vitt och poröst. Tillsätt ett ägg i taget. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker, salt och kakao. Varva ner dom torra ingredienserna med vatten ner i äggsmeten. Smörj och bröa en form. Grädda i ca 40 min i 175 grader. Chokladkräm: Smält chokladen och smöret i ett vattenbad tillsammans med grädden. Låt svalna. Vispa med elvisp till en slät kräm. Dela kakan på mitten och bre på kräm i mellan. Lägg på locket och bre på kräm runt om hela kakan. MUMS för alla chokladälskare!
Men ÅÅÅHHHHH vad den ser god ut. Verkar lättbakad också. Måste prova denna OCKSÅ!!!! Mona
SvaraRaderaJa den är verkligen god! Ja det tycker jag att du ska göra!!
SvaraRadera