Lavendel i kakor är en speciell smak antingen så älskar man det eller så tycker man att det smakar tvål. Jag tycker inte om lavandel så mycket men det gör min mamma, hon älskar det!
50 st
Lavendelkakor
1-2 msk vatten
1 msk sirap
2 msk lavendelblommor
2 dl strösocker
1 dl hackade mandel
200 g rumsvarmt smör
1 tsk bikarbonat
5½ dl vetemjöl
Gör så här: Blanda alla ingredienserna i en skål till en smidig och fin deg. Dela på degen och rulla ut två tjocka korvar och svep in med plast. Lägg in dom i kylen eller frysen så att de blir kalla. Skär rullarna i ½ cm tjocka bitar. Lägg dom på en plåt med bakplåtspapper, grädda i mitt av ugnen i 8-10 min i 200 grader!
50 st
Lavendelkakor
1-2 msk vatten
1 msk sirap
2 msk lavendelblommor
2 dl strösocker
1 dl hackade mandel
200 g rumsvarmt smör
1 tsk bikarbonat
5½ dl vetemjöl
Gör så här: Blanda alla ingredienserna i en skål till en smidig och fin deg. Dela på degen och rulla ut två tjocka korvar och svep in med plast. Lägg in dom i kylen eller frysen så att de blir kalla. Skär rullarna i ½ cm tjocka bitar. Lägg dom på en plåt med bakplåtspapper, grädda i mitt av ugnen i 8-10 min i 200 grader!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar